SWBFGamers

Gaming for the Original SWBF1 and SWBF2/other games => Star Wars Battlefront => Topic started by: Shazam on March 10, 2015, 10:33:22 AM

Title: Setting up a quick server
Post by: Shazam on March 10, 2015, 10:33:22 AM
What is the quickest, simplest way to set up a non-dedicated server?

I have my hosts.file modified in order to play on GameMaster, but (as far as I know) I can't just click "create" instead of "join" and have the server show up for my friend and I to play on.  We've been playing on Tunngle, but Tunngle isn't near as good as GameMaster.

-edit:  Oh, and I only have one PC to play on.  Hosting on one computer and playing on another is not an option for me.

Thanks in advance!

Title: Re: Setting up a quick server
Post by: Led on March 10, 2015, 12:13:27 PM
Read my hosting guide.  You will just need to portforward.

http://www.swbfgamers.com/index.php?topic=1375.0
Title: Re: Setting up a quick server
Post by: Anyder on March 10, 2015, 12:25:46 PM
What is the quickest, simplest way to set up a non-dedicated server?

I have my hosts.file modified in order to play on GameMaster, but (as far as I know) I can't just click "create" instead of "join" and have the server show up for my friend and I to play on.  We've been playing on Tunngle, but Tunngle isn't near as good as GameMaster.

-edit:  Oh, and I only have one PC to play on.  Hosting on one computer and playing on another is not an option for me.

Thanks in advance!
Cant u run multiple sessions ??
Title: Re: Setting up a quick server
Post by: Shazam on March 10, 2015, 05:18:04 PM
Read my hosting guide.  You will just need to portforward.

http://www.swbfgamers.com/index.php?topic=1375.0

OK, thanks.  I'll give that a shot.

Cant u run multiple sessions ??

I used to run dedicated servers back when we used the GameSpy master server, but I haven't since.  Is it the same +portforwarding?
Title: Re: Setting up a quick server
Post by: Led on March 10, 2015, 06:55:46 PM


I used to run dedicated servers back when we used the GameSpy master server, but I haven't since.  Is it the same +portforwarding?

Yes.
Title: Re: Setting up a quick server
Post by: Shazam on March 10, 2015, 08:12:38 PM
I am currently on the 'Select Your Router' step, and my router is not an option.

What should I do?

I have a 2wire i38HG.
Title: Re: Setting up a quick server
Post by: Led on March 10, 2015, 08:22:58 PM
I am currently on the 'Select Your Router' step, and my router is not an option.

What should I do?

I have a 2wire i38HG.


edit:  try this link
https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=2wire+i38hg+port+forwarding


Try to find your manual and find out how to portforward.

https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=2wire+i38hg+manual

Title: Re: Setting up a quick server
Post by: Shazam on March 10, 2015, 10:20:51 PM
Try to find your manual and find out how to portforward.

https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=2wire+i38hg+manual

We do not have our manual, but I believe I found the correct one online.



I think I have it figured out, but I'll make sure in the morning.

Thanks for the help!